Terug naar Overzicht

H. de Bont Klimaattechniek

Drie formules ''alles in één''
H. de Bont BV, een vertrouwd adres met náám in Midden-Brabant, schaart onder die naam drie formules. Daarmee presenteren wij ons als totaalleverancier op het gebied van klimaattechniek, meet- en regeltechniek, en service & onderhoud, gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en onderhouden van installaties, met uw persoonlijke eisen en wensen als uitgangspunt. Wij onderscheiden ons in klantgerichtheid, flexibiliteit en een gunstige prijs-kwaliteit-verhouding, en door onze excellente service cq technische ondersteuning aan bedrijven, instellingen en particulieren.  

H. de Bont BV verzorgt werktuigbouwkundige installaties in woningbouw, utiliteit en industriële bouw. In deelprojecten of als compleet uitgewerkte totaaloplossingen. Het pakket omvat onder meer verwarmingssytemen, luchtbehandeling, airconditioning, afstandbeheer, warmte-terugwinning, koud- en warmwatervoorziening, gasvoorziening, ventilatiesystemen en sanitairtechniek. Gebruikersgemak, waar voor uw geld, bedieningsgemak en energiezuinigheid zijn vaste criteria waarop wij ons voortdurend baseren in het contact met klanten. 

Vakmanschap gaat bij ons hand in hand met de toepassing van innovatieve technieken. Dat maakt ons bedrijf een aantrekkelijke partner. Van de ontwerpafdeling tot en met de administratie, die voldoet aan de allerhoogste eisen op automatiseringsgebied, inclusief klantregistratieysteem. De omvang van onze onderneming maakt het mogelijk zowel op kleine opdrachten soepel in te spelen, als ook zeer omvangrijke opdrachten moeiteloos aan te pakken.

Opdrachtgevers kunnen volledig bouwen op onze medewerkers als het gaat om service en het onderhouden van installaties, uitgevoerd volgens stringente milieueisen, want vanzelfsprekend is ons bedrijf STEK-gecertificeerd. Onze storingsdienst staat, indien geregeld in het onderhoudscontract, dag en nacht voor u paraat. Daarbij dragen wij gemotiveerd bij aan maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van scholing - als erkend leerbedrijf - milieu en duurzaamheid, zoals met zonne-energie. H. de Bont BV. Alles in één.

Certificering
Kwaliteit, service, milieu en duurzaamheid zijn voor H. de Bont B.V. sleutelbegrippen in de bedrijfsvoering - afgezekerd met certificeringen: BRL 6000- 04, 05, 06, 07, 08, 16 en 21 gecertificeerd; BRL100; GASNed; Lid van branche organisatie UNETO-VNI; STEK-gecertificeerd; VCA**-gecertificeerd; ISO 9001 gecertificeerd en VEV-erkend. 
H. de Bont B.V. is tevens een erkend leerbedrijf.


Historie

H. de Bont Klimaattechniek is een betrouwbare installatiepartner met een historie van meer dan 150 jaar.

In 1861 opgericht door Johannes de Bont en geworteld in Tilburg, ontwikkelt H. de Bont B.V. zich van een kleine smederij en toeleverancier aan textielbedrijven tot de tegenwoordige installateur-alleskunner, met vijftig medewerkers, waar intussen de vijfde generatie De Bont aan het roer staat.

De roots van de smederij liggen in een schuur op Enthoven, nabij de Tilburgse Heuvel. Het jaar 1930, wanneer gestart wordt met centrale verwarmingsinstallaties, betekent een grote omslag. Vanaf 1860 neemt de industriele sector in Tilburg sterk in belang en omvang toe. (Stoom)machines komen uit het buitenland; voor reparatie en onderhoud doen fabrieken een beroep op de Tilburgse smeden. Johannes de Bont (1835-1879) ziet daar brood in en richt een gespecialiseerde smederij op in de Sint Josephstraat. Daar worden voor Tilburgse wollenstoffenfabrieken reparaties verricht.

Na het overlijden van Johannes zet zijn broer Hendricus de smederij voort en bouwt deze succesvol uit. Als hij op de drempel van de twintigste eeuw overlijdt laat hij een smederij na waarin zijn zoon Sjef en vier knechts hun brood verdienen. Sjef moderniseert het bedrijf tot een machinale werkplaats, waar behalve grof smeedwerk ook andere producten worden vervaardigd, zoals platte buiskachels en onderdelen voor de textielindustrie.

Henricus de Bont (1905-1993) bouwt het installatiebedrijf uit. Vooral in de jaren na de Tweede Wereldoorlog, als de smidshamer definitief stopt, maakt het bedrijf een flinke bloeiperiode door. In kerken, scholen en kloosters worden CV-installaties aangelegd. Maar ook in de particuliere sector neemt het aantal centrale verwarmingsinstallaties sterk toe. In 1961 - het bedrijf bestaat dan honderd jaar - betrekt H. de Bont een nieuwbouwpand aan de Bosscheweg, waarin showroom, kantoor, technische afdeling, werkplaats en magazijn onderdak vinden.

In 1972 verandert de NV in een BV. Jos de Bont (1938) is dan één jaar directielid. De onderneming ontwikkelt zich verder op het terrein van centrale verwarmingsinstallaties, sanitaire installaties, waterfittersbedrijf en de handel in daarvoor benodigde materialen. Het adres verandert in Tivolistraat. In 1980 treedt Hein de Bont (1946) als tweede telg uit de vierde generatie toe tot de bedrijfsleiding, als technisch directeur. In 1996 wordt het bedrijf gesplitst in de huidige drie BV`s: Klimaattechniek, Meet- en regeltechniek, Service & Onderhoud.

De Bont heeft van oudsher veel klanten in Tilburg en omgeving, sommigen al generaties lang. Tegenwoordig telt H. de Bont BV vijftig medewerkers en is, met ingang van 2007 de vijfde generatie Hein de Bont (1965) aan het roer, tot ver buiten Midden-Brabant actief in werktuigbouwkundige installaties voor industrie, utiliteit, gebouwen, gezondheidszorg, woningbouw en particulieren.

Vacatures

Monteur W-installaties in Tilburg

Monteur W-installaties in Tilburg. Wil jij graag werken aan nieuwe installaties? Uitg...

Geplaatst op 18-09-2020 17:57

Laatste nieuws

Vacature zoeken

Populaire vacatures