Terug naar Overzicht

DAF Trucks

DAF Trucks N.V. is een volle dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR Inc. Met haar kernactiviteiten concentreert DAF Trucks N.V. zich op de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en service van middelzware en zware bedrijfswagens.

driven by quality

Een andere kernactiviteit richt zich op de marketing, verkoop en service van lichte bedrijfswagens die worden geproduceerd bij Leyland Trucks Ltd. in het Verenigd Koninkrijk, eveneens een 100% dochter van PACCAR. DAF Trucks levert bovendien componenten, zoals assen, motoren en cabines aan derden voor toepassing in onder andere bussen en speciale voertuigen.

DAF werkt volgens het ‘built to order’ principe. Dat betekent dat pas met de productie van een truck gestart wordt, na een order van een klant. Heel belangrijk, aangezien DAF tienduizenden specificatievarianten bouwt en elke truck tot in detail is afgestemd op de specifieke transportbehoeften van de klant.

De klant is nummer één. Lage kosten per kilometer, een hoog kwaliteitsniveau, comfort voor de chauffeur, een laag brandstofverbruik, minimale belasting van het milieu en een hoge transportefficiency zijn daarbij de uitgangspunten.

DAF Trucks N.V. heeft productiefaciliteiten in Eindhoven (NL), Westerlo (B) en Ponta Grossa (BR). Ook DAF’s eigen Design Center is in Eindhoven gevestigd. Het tekent voor de moderne styling van het complete DAF-programma. Dankzij de hoge efficiency, de korte communicatielijnen, maar vooral de toewijding voor niets dan trucks, neemt de onderneming een zeer concurrerende positie op de Europese markt in. 

Vacatures

Laatste nieuws

DAF's gekoppeld van Westerlo naar Rotterdam

Het consortium van DAF Trucks, TNO, NXP en Ricardo demonstreert op 6 april zijn kunnen met het rijde...

Geplaatst op 23-03-2016 10:01

Deze grote fabrikant ziet marktaandeel naar recordhoogte stijgen

DAF heeft zijn Europese marktaandeel zien stijgen naar een recordhoogte van 16,6 procent. Dat meldt ...

Geplaatst op 26-04-2016 15:42

DAF steekt Mercedes naar de kroon

DAF steekt Mercedes naar de kroon. Nog nooit was het verschil zo klein tussen de marktaandelen van d...

Geplaatst op 12-05-2016 14:31

Vacature zoeken

Populaire vacatures