Terug naar Overzicht

71.000 bezoekers op Dag van de Bouw

“Na enkele jaren van crisis is de bouw herboren en dat laten we vandaag op 130 locaties zien.”

Met deze woorden opende Maxime Verhagen van Bouwend Nederland samen met Jos Melchers van de Gemeente Rotterdam en Erik van Engelen van Uneto-VNI de Dag van de Bouw. Dat gebeurde bij de Fenixloods in Rotterdam, waar een oude, industriële loods wordt getransformeerd in moderne appartementen.

Tijdens de dag was een scala van bouw- en techniekprojecten geopend voor het publiek. Variërend van zorginstellingen tot sluizen, van renovatiewerk tot de aanleg van rivierlandschappen, van Groningen tot in Limburg.

Hoogstandjes
Verhagen: “Tijdens de Dag van de Bouw zijn 130 bijzondere projecten open voor publiek. Projecten waar bouwondernemers, constructeurs, installateurs en diverse specialisten laten zien tot welke hoogstandjes ze in staat zijn. We ontvangen niet alleen de toekomstige bewoners van onze huizen en gebouwen, maar ook onze potentiële vakmensen. Op deze dag laten we zien hoe fantastisch werken in de bouw is!”

‘Banen voor het uitkiezen’
Algemeen directeur Erik van Engelen van Uneto-VNI is blij met de grote belangstelling. “De innovatiekracht van de bouw en techniek is vandaag goed zichtbaar. Geweldig dat zoveel ouders en hun kinderen zijn gekomen om te ervaren hoe veelzijdig het werken in onze sector is. Wie nu kiest voor een technische vmbo-opleiding heeft de banen voor het uitkiezen!”

Volgens Van Engelen is ketensamenwerking tussen bouwers, gespecialiseerde aannemers, architecten en installateurs belangrijker dan ooit. “Ook dat laten we zien tijdens de Dag van de Bouw. Samen kunnen we de kansen optimaal benutten. Er is enorm veel mogelijk. Wij hebben met z’n allen de oplossingen in huis om ons land nóg beter en mooier te maken. Zorg, wonen, werken, reizen, recreëren, vervoer en cultuur: de bouw- en technieksector maakt het mogelijk!”

Constructeurs
Paul Rijpstra, voorzitter VNconstructeurs: “Het is indrukwekkend om te zien wat samenwerking in de keten mogelijk maakt, van tekentafel tot realisatie.” Jaco Uittenbogaard, directeur Aannemersfederatie Nederland: “Deze dag spreekt enorm tot de verbeelding. Wie wil er nou niet werken in een sector die zoveel technische kennis en innovaties benut.”

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, samen met Uneto-VNI, VNconstructeurs en Aannemersfederatie Nederland.

Vacature zoeken

Populaire vacatures

Eerste monteur utiliteit E bij...

Udenhout,Deurne,Dongen - > 36 uur

Monteur beveiliging

Udenhout - > 36 uur