Terug naar Overzicht

Betere prijzen, vollere orderportefeuilles

De installatiebranche ontwikkelt zich het afgelopen kwartaal positief, zo blijkt het het conjunctuurdashboard van installateursvereniging Uneto-VNI.

De branchevereniging ondervroeg 452 leden met een personeelsbestand van meer dan 25 mensen. De resultaten van 69 bedrijven (15%) zijn verwerkt in de rapportages.

Zowel de omzet als resultaatverwachtingen stijgen, net als de aanvragen en scoringspercentages van offertes. De resultaatverwachtingen stijgen harder dan de omzetverwachtingen, wat duidt op een beter prijsniveau. En dat klopt: meer dan de helft van de ondervraagde installateurs ziet het prijsniveau met 2,5% of meer stijgen.

De grootste groeiers zijn het onderhoud van woningen en de infra. Nieuwbouw en renovatie blijven net als de utiliteit en industrie stabiel.

Bedrijven hebben het drukker
Was de gemiddelde orderportefeuille vorig kwartaal voor 7,3 maanden gevuld; de ondervraagde bedrijven zijn nu gemiddeld voor 8,3 maanden onder de pannen. Geen verrassing: op het gebied van personeel stijgende cijfers: het aantal monteurs in dienst en inleners is het afgelopen kwartaal iets gegroeid ten opzichte van Q1.

Vacature zoeken

Populaire vacatures

Service-engineer W

Udenhout - > 36 uur

Leidinggevend eerste monteur i...

Udenhout,Deurne - > 36 uur