Terug naar Overzicht

Datacenters vormen het hart van de digitale infrastructuur!

"Aan alles merk je dat het datacenter Maastricht-Airport een showcase is voor EQUANS", stelt Jean Huveneers, technisch directeur Xillion. " EQUANS ontwerpt en bouwt datacenters voor hun klanten en daarnaast hebben ze ook een eigen datacenter.

Wil je kennismaken met de mensen van EQUANS? KLIK HIER

"Aan alles merk je dat het datacenter Maastricht-Airport een showcase is voor EQUANS", stelt Jean Huveneers, technisch directeur Xillion. "EQUANS ontwerpt en bouwt datacenters voor hun klanten en daarnaast hebben ze ook een eigen datacenter. Ze laten zien wat er qua techniek, veiligheid, energie en duurzaamheid mogelijk is en hoe processen idealiter moeten verlopen."

Xillion, opgericht in 2002, is gespecialiseerd in systeem- en netwerkbeheer, softwareontwikkeling en clouddiensten voor het mkb in de Euregio. "Wij zorgen dat de systemen draaien en beschikbaar zijn, inclusief back-ups en beveiliging", vertelt Huveneers. "Dit doen we op locatie, vanuit de cloud en steeds vaker in hybride vormen. De eerste grote klant die we in 2009 hebben verhuisd naar het datacenter van EQUANS Smart Digital Operations was een overheidsbedrijf met meerdere vestigingen. Binnenkort brengen we daar een farmaceutisch bedrijf onder in een Private Suite."

De eerste contacten met EQUANS dateren al uit 2008 toen Xillion samenwerkte met ENGIE Services. Het datacenter Maastricht Airport van EQUANS kwam in 2012 in beeld via Uniserver. Huveneers: "Uniserver is een van de cloudleveranciers waar we langdurig intensief mee samenwerken. Toen Uniserver in 2012 ook gebruik ging maken van het datacenter van EQUANS SDO op Maastricht Airport zijn we meeverhuisd. Het gaf ons veel vertrouwen dat Uniserver al samenwerkte met EQUANS met diensten als Infrastructure as a Service (IaaS) en Software as a Service (SaaS). Daarnaast zijn we gevestigd in Geleen en voor ons is een datacenter om de hoek ideaal, zowel praktisch als technisch, want dan hebben we altijd korte en dus snelle glasvezellijnen met onze Limburgse klanten.

Na een eerste kennismaking waren we overtuigd van de kwaliteit. Het datacenter voldoet aan alle security- en continuïteitseisen. De ruimtes zijn goed ingericht en de processen zijn strak ingeregeld. Wat ik ook een pluspunt vind, is dat EQUANS zich in het datacenter volkomen richt op het optimaliseren van de datacenterdienst: geconditioneerde ruimte, stroom, koeling, beveiliging en cybersecurity. EQUANS levert ook diensten die concurrerend met de onze zijn, maar dat houden ze strikt gescheiden."

Wil je kennismaken met de mensen van EQUANS? KLIK HIER

Vacature zoeken