Terug naar Overzicht

DMG Mori naar Brainport Industries Campus

Ook DMG Mori, producent van verspanende machines, komt naar de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. De machinebouwer zal hier een vestiging openen en daar acht á tien machines installeren.

Brainport Industries Campus opent nog deze zomer de deuren. Hier komen innovatieve bedrijven en instituten uit de Brainport regio rond Eindhoven bij elkaar als één geheel. De campus moet dé plek worden waar innovatie- en concurrentiekracht van de hightech maakindustrie vleugels krijgt.

Fabriek van de toekomst
KMWE, toeleverancier en partner voor de hightech machinebouw en aerospace, was de initiatiefnemer, maar inmiddels hebben verschillende bedrijven en instellingen hun komst naar deze ‘fabriek van de toekomst’ aangekondigd. Zo start Summa er na de zomer met een deel van haar opleidingen. Ook Yaskawa Benelux, producent van servo drives, frequentieregelingen, industriële robots en besturingstechniek, verhuist naar BIC.

Alles onder één dak
“We brengen hier onderwijs, ondernemen en innovatie onder één dak”, zegt BIC-directeur John Blankendaal. “DMG Mori is een grote leverancier van draai- en -freesmachines en combinaties daarvan en ziet dit als een interessante ontwikkeling. Want er vestigen zich hier klanten van hun, er wordt technisch onderwijs gegeven en er vindt innovatie plaats. Daar wil men graag deel van uitmaken.” DMG Mori zal volgens Blankendaal verschillende soorten machines gaan installeren en onderwijsprogramma’s gaan maken. De machines zullen dan ook gebruikt gaan worden voor opleidingen. Een en ander zal in het derde en vierde kwartaal van dit jaar zijn beslag krijgen.
Carina Weijma, lid van het team International van de topsector High Tech Systems and Materials en directeur communicatie bij gemeente Eindhoven, noemt de komst van DMG Mori ‘een boost in opleiden van jongeren in het verspanen – draaien en frezen – voor heel hoogwaardige machines’. DMG Mori Nederland blijft daarnaast gewoon gevestigd in Veenendaal.

Vacature zoeken

Populaire vacatures

Service-engineer W

Udenhout - > 36 uur

Leidinggevend eerste monteur i...

Udenhout,Deurne - > 36 uur