Terug naar Overzicht

Frencken investeert 3 miljoen in bewerkingsmachines voor hightech industrie

Machinefabriek Gebrs. Frencken investeert 3 miljoen euro in het machinepark. Met enkele nieuwe fijnmechanische machines kan het bedrijf nog nauwkeuriger en sneller complexe producten voor de vliegtuigindustrie, semicon en de analytische- en medische sector

Het grootste gedeelte van de investering zijn twee 5-assige machines gekoppeld aan een robot, die 107 pallets kan verplaatsen. 462 Gereedschappen kunnen worden geactiveerd per machine, waarmee van materiaal een hightech product wordt gemaakt. Door deze vernieuwde werkwijze wordt een enorme tijdwinst geboekt en kan er nog secuurder gewerkt worden. Business unit manager Michel Steenbakkers: “Producten worden steeds complexer en de klant wil dat we steeds sneller leveren. Investeren is vooruitdenken om de werkgelegenheid van onze vakmensen te garanderen en aan de eisen van de klant te kunnen voldoen.”

Frencken Europe, is met dochteronderneming Machinefabriek Gebrs. Frencken, als toeleverancier voor internationale OEMs actief op het gebied van medische, halfgeleider- en analytische systemen. Naast het fabriceren, assembleren en testen van complexe en geavanceerde onderdelen, modules en complete producten op basis van fijnmechanica, elektronica en software, doet het bedrijf daarvan ook de productontwikkeling.

Vanuit de hoofdvestiging Eindhoven is Frencken Europe verantwoordelijk voor alle activiteiten inzake business development, marketing, sales, ontwikkeling en engineering binnen de wereldwijde Frencken groep die productielocaties heeft in China, Maleisië, Nederland, Singapore en de Verenigde Staten.

Vacature zoeken

Populaire vacatures