Terug naar Overzicht

Heijmans stoot Belgische bedrijven af

Heijmans, met diverse vestigingen in Eindhoven, verkoopt zijn Belgische bedrijven Heijmans Bouw, Heijmans Infra en Van den Berg aan BESIX.

De bedrijven, die actief zijn in de bouw, infrastructuur en kabel- en leidingbouw, hebben een gezamenlijke omzet van 250 miljoen euro.

De transactie wordt naar verwachting afgerond in het tweede kwartaal van 2017, na goedkeuring door mededingingsautoriteiten. Heijmans verwacht netto ruim 40 miljoen euro over te houden aan de verkoop. De netto schuld van Heijmans zal met datzelfde bedrag afnemen. De verkoop van de Belgische activiteiten is volgens Heijmans een stap op weg naar verdere schuldreductie. Het bedrijf kwam in de schulden door diverse tegenvallers. De grootste is een geschil rond de bouw van een provinciale weg in West-Friesland met een aanneemsom van ruim 200 miljoen euro.
 
Heijmans concentreert zich door de verkoop meer op de Nederlandse activiteiten. Koper BESIX is een internationaal bouwconcern met een thuisbasis in België. De te verkopen Heijmans-onderdelen krijgen onder de nieuwe eigenaar volgens Heijmans kansen om zich sterk verder te ontwikkelen op de Belgische markt.

Vacature zoeken

Populaire vacatures