Terug naar Overzicht

Helmonds Ebusco ontwikkelt mee aan elektrisch vervoer München

Ebusco gaat elektrische bussen en technologie daarvoor ontwikkelen voor en testen in München.

Stadtwerke München, dat de nutsvoorzieningen verzorgt voor de Duitse stad, en ov-dochter Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG) hebben een (niet-exclusief) innovatiepartnerschap gesloten met het Helmondse bedrijf. Eerder gingen ze een vergelijkbare samenwerking aan met de Duitse bussenbouwer Man.

Binnen het partnerschap met Ebusco zal de focus liggen op autonoom rijden en lichtgewicht constructies. Uiterlijk in 2019 wil het Helmondse bedrijf een eerste lichtgewicht elektrische bus klaar hebben, die MVG dan gaat testen op de openbare weg in München. Een lichte constructie compenseert voor een deel het extra gewicht dat de batterijen introduceren, en kan een e-bus economisch een stuk aantrekkelijker maken. Voor een (deels) autonoom model hebben de partijen geen termijn genoemd.

De opdrachten stromen binnen bij Ebusco. De ontwikkeltak in Helmond verdubbelde het afgelopen halfjaar naar ruim veertig mensen, meldt Eindhovens Dagblad. Het Helmondse bedrijf assembleert zijn elektrische bussen nu nog in China, maar bij substantiële aantallen wil het een fabriek opzetten in Nederland.

Vacature zoeken

Populaire vacatures