Terug naar Overzicht

‘Ik ben er 800 euro bruto op vooruit gegaan en heb minder stress’

Hoeveel verdien je? Vandaag: Roberto (38) werkt 40 uur in de week als als Servicetechnicus in de gebouw gebonden installaties. Hij zorgt dat de gebouw gebonden installaties blijven doordraaien.

KLIK HIER voor de betere werkgevers in de regio Eindhoven

KLIK HIER voor de betere werkgevers in de regio Uden/Oss

KLIK HIER voor de betere werkgevers in de regio Helmond

Blij mee?

,,Ja, als ik na ga waar ik vandaan ben gekomen zeker. Ik heb hiervoor in de montage gezeten. Ik moest constant overwerken. Nu heb ik een negen-tot-vijf-job en draai ik geen overuren meer. Ik ben er totaal 800 euro bruto op vooruit gegaan. En ik heb veel minder stress. Daar ben ik heel blij mee.”

Wat zijn je secundaire arbeidsvoorwaarden?

,,Ik heb een auto en krijg maandelijks 250 euro onkostenvergoeding. Ik hoef geen pensioenafdracht te betalen, dat betaalt de werkgever voor 100 procent.”

Heb je over je salaris onderhandeld?

,,Ik ben april 2021 overgestapt naar deze werkgever, tijdens het hele coronagebeuren. Ik kreeg een voorstel en dat was gewoon heel goed. In de vacature stond een salarisindicatie. Het minimum waar je op kon rekenen was hetzelfde als wat ik op dat moment verdiende. In het voorstel kreeg ik er uiteindelijk 800 euro bij. Zo’n verschil had ik niet zien aankomen, helemaal met de secundaire arbeidsvoorwaarden die ook gunstig zijn. Ik ben in principe veel meer thuis. Want als je werk er om twee uur ’s middags op zit, dan mag je naar huis.”

Heb je ooit geprobeerd te onderhandelen?

,,Bij mijn vorige werkgever. Ik heb ze verteld dat ik ging solliciteren. Ze hebben toen de kans gehad om een tegenbod te doen. Ze zeiden: ‘Dat bedrag ga jij nergens verdienen’, nou prima. Ik moet zeggen, die sollicitatie lag niet in de planning. Ik zag de vacature voorbij komen en ze vroegen meer ervaring dan ik had. Maar ik dacht, niet geschoten is altijd mis. Twee uur later werd ik teruggebeld met de vraag of ik op gesprek wilde komen. Twee weken later was alles rond, ondanks de covid-periode. Want dat baarde mij wel zorgen. Ik was bang dat ik daardoor niet kon blijven. Maar mijn leidinggevende zei: dat komt echt wel goed. Mijn contract was ook gelijk voor onbepaalde tijd.”

Weet je wat je collega’s verdienen?

,Ja, en er is een verschil. Mijn ene collega werkt vijftien jaar voor het bedrijf, dus die verdient meer. Maar daar ben ik niet jaloers op. Absoluut niet.”

Hoe zie je je toekomst?

,,Ik voel me gelukkig met wat ik doe. Het contact met mensen, de functie, ik kan dit werk een hele tijd blijven doen. Hogerop hoef ik niet, ik wil geen manager worden. Dat ga ik niet leuk vinden. Werken met m’n handen vind ik het mooiste wat er is.”

Vacature zoeken