Terug naar Overzicht

Installateur veel gevraagd in bouw

Installatiemonteur is één van de meest gevraagde functies in de bouw. Alleen timmermannen worden nog meer gezocht.

Dit blijkt uit de lijst van kansrijke beroepen in 2018 die Randstad presenteert. Om werkzoekenden en starters op weg te helpen op de arbeidsmarkt presenteert Randstad jaarlijks een lijst van de top 3 meest gevraagde functies van tien beroepsgroepen.

De verbeteringen in de arbeidsmarkt hebben zich in het afgelopen jaar voortgezet. Het aantal vacatures is hoog, wat zorgt voor kansen in veel beroepsgroepen. Naast de aanhoudende vraag naar personeel met minimaal hbo-opleidingsniveau zijn er veel kansen voor vakmensen en specialisten op mbo-niveau. Vooral in de bouw, techniek en zorg.

Werkloosheid daalt
Als gevolg van de verder groeiende vraag is vooral schaarste in de bouw, ICT en techniek. De verwachting is dat de arbeidsmarkt in 2018 een topjaar gaat beleven. Hierbij groeit het aantal banen verder en daalt de werkloosheid naar het laagste aantal in jaren. Tegelijkertijd zullen werkgevers alles uit de kast moeten trekken om talent aan te trekken en te behouden. Bij het opstellen van de lijst ‘hottest jobs’ wordt vooral gekeken naar functies met relatief veel vraag ten opzichte van het aanbod.

Personeelstekort
Dat er steeds meer krapte is op de arbeidsmarkt, heeft ook onderzoeksbureau USP Marketing geconcludeerd. In de installatiesector zegt 62 procent van de bedrijven dat ze zowel in kwantitatief (‘handjes’) als in kwalitatief (kennis) opzicht tekort hebben aan personeel. En nog eens ruim 20 procent, die daar nu nog geen last van heeft, verwacht de komende jaren krap te zitten qua personeel.

Vacature zoeken

Populaire vacatures

Eerste monteur utiliteit E bij...

Udenhout,Deurne,Dongen - > 36 uur

Monteur beveiliging

Udenhout - > 36 uur