Terug naar Overzicht

Matrijzenspecialist IGS GeboJagema gaat Amerika veroveren met nieuwe investeerder

IGS GeboJagema, Europees marktleider in hoogwaardige spuitgietmatrijzen voor optische en medische eindmarkten, treedt toe tot het portfolio van ondernemersinvesteerder Smile Invest.


Hiertoe hebben alle betrokken partijen een koopovereenkomst getekend. Samen met huidige investeerder Nordian Capital ontwikkelde IGS GeboJagema het klantenbestand in zowel de optische markt als in de medische markt, met investeringen in R&D en productiefaciliteiten. Deze overname markeert een volgende fase voor het hightech bedrijf uit Eindhoven, waarin het de Amerikaanse markt verder verwacht te ontwikkelen.

IGS GeboJagema (IGS) ontwikkelt, produceert en valideert hoogwaardige, meervoudige spuitgietmatrijzen voor het produceren van zeer precieze toepassingen zoals contactlenzen, astma-inhalatoren, insulinepennen of apparatuur voor bloeddiagnostiek. In 2016 nam Nordian Capital het bedrijf over met het doel de medische pilaar onder de onderneming door te ontwikkelen op commercieel en financieel vlak. Inmiddels heeft IGS een leidende positie in deze specialistische en innovatie gedreven markt weten te ontwikkelen. De eerste stappen naar de Amerikaanse markt zijn gezet. Hiermee start een nieuwe fase voor de onderneming.

Uitbreiding naar Amerikaanse markt
Peter Mertens, CEO IGS GeboJagema: “Deze overstap komt op het goede moment. We zijn juist bezig met onze uitbreiding naar de Verenigde Staten, waar veel mogelijkheden zijn voor onze medische toepassingen. Met medische toepassingen kunnen en willen klanten geen enkel risico nemen. De zorg voor precisie, kwaliteit en voortdurende validatie nemen wij volledig uit handen. Het ondernemersnetwerk van Smile Invest opent voor ons nieuwe mogelijkheden. Zeker met de kennis, ervaring en het netwerk waar zij over beschikt. Nordian Capital heeft ons, als sparring partner en met haar inzicht en sturing op financieel en commercieel management, enorm geholpen en gestimuleerd. We zijn er steeds goed in geslaagd de investeringspartij te vinden die past bij de fase waarin ons bedrijf zich bevindt.”

Peter Mertens blijft aan als CEO en herinvesteert in het bedrijf. Samen met de nieuwe eigenaren Smile Invest en Rabo Corporate Investments verwacht Mertens eind 2022 een opvolger te hebben gevonden en zal Mertens zitting nemen in de Strategy Board van het bedrijf.

Vacature zoeken

Populaire vacatures