Terug naar Overzicht

"Onze mensen hebben echt wat voor Van Dorp KWB over!"

Projectleider Ruud van Eeuwijk vertelt over het team, de afgeronde projecten én de overname van KWB door Van Dorp.

Van KWB naar Van Dorp-KWB

Projectleider Ruud van Eeuwijk vertelt over het team, de afgeronde projecten én de overname van KWB door Van Dorp.

Van Dorp- KWB timmert hard aan de weg! Het afgelopen jaar hebben wij met zijn allen de schouders er onder gezet en een aantal hele mooie projecten afgerond. En als pronkstuk het Plopsaqua park in het Belgische Landen-Hannuit! KWB zit zeker niet stil en is ondertussen druk bezig met nieuwe projecten in zowel binnen als buitenland (België, Frankrijk, Duitsland, Polen). Projectleider Ruud van Eeuwijk neemt ons mee in de laatste ontwikkelingen.

Team zwembaden

Een enthousiast team van 3 jonge werkvoorbereiders, 1 ervaren chef monteur (die we naar binnen hebben gehaald en de rol van montageleider op zich heeft genomen),  ca. 10 monteurs, een vaste club inleners en een heel gedreven projectleider. Dát is het team zwembaden van KWB Boxtel.

Ruud: ”Het werk dat wij doen vraagt nogal wat van ons team. Onze verkoopafdeling haalt project na project binnen, veelal met specifieke wensen van de klant én we zijn regelmatig over de grens te vinden. Onze monteurs zitten dan ook wekelijks in de kost, de mannen op kantoor houden met ‘wat’ overwerk het werk allemaal maar nauwelijks bij. Wat we merken is dat de sfeer onderling goed is en dat we er met elkaar als team écht voor gaan. Het werk geeft regelmatig wat stress en heeft zo zijn (plannings-)technische uitdagingen. Toch krijgen we het keer op keer weer samen voor elkaar en dat is echt gaaf om te zien. Ik kan dan ook alleen maar dankbaar zijn dat ik dit werk met een dergelijk team mag doen en bewonder de instelling van het personeel. Onze mensen hebben echt wat voor Van Dorp - KWB over! Wij hebben deadlines waar iedereen zijn uiterste best voor doet om ze te halen en het lukt ons over het algemeen vrij goed. Monteurs die weekenden doorwerken, kantoorpersoneel dat regelmatig een avond overwerkt om zaken toch gereed te krijgen voor de montage en het engineersteam waarvoor 40 uur werken in een week echt uitzondering is. We mogen als Van Dorp - KWB zijnde echt trots op en blij zijn met dit team. Het is een  stabiele club met een aantal nieuwe mensen erbij en een combinatie van jong en oud. Iedereen helpt elkaar, leert elkaar dingen en met de mix die we nu hebben is het heel erg leuk om mee te werken. Zelf kan ik hier echt van genieten! Het eindresultaat van de projecten die we realiseren is altijd iets om trots op te zijn. We maken mooie en hele bijzondere dingen. Om dat als team te kunnen realiseren geeft ons met zijn allen achteraf veel voldoening!”

Van KWB naar Van Dorp

KWB is binnen de Van Dorp groep een “special” en soms een vreemde eend in de bijt. Zo heeft de vestiging in Boxtel een eigen fabriek waar o.a. prefab-leidingwerk, doorvoeren en tanks worden geproduceerd. De zwembadtechniek blijft een apart en specifiek vak maar de samenwerking met andere Van Dorp vestigingen is erg leuk verteld Ruud. “Binnen Van Dorp – KWB werken wij niet alleen met de andere zwembadtak in Deventer prettig en structureel samen. Tegenwoordig worden onze regelkasten bijvoorbeeld in Helmond gemaakt en huren we momenteel monteurs in vanuit Zevenaar voor een project in Duitsland. De overgang van KWB naar Van Dorp zorgt voor ons voor heel veel kansen. We kunnen nu eenvoudiger veel groter en ander werk aannemen en onze opdrachtgevers het totaalpakket aanbieden. We hebben nu het eerste project op die manier binnen gehaald en gaan samen met Van Dorp Projecten uit Rotterdam de technische installatie van het nieuwe zwembad in Helmond realiseren. De samenwerking met Deventer bestaat uit structureel maandelijks overleg en meerdere contactmomenten waar nodig. We wisselen ervaringen uit en proberen van elkaar te leren. We zijn nog aan het onderzoeken hoe we deze samenwerking nog verder kunnen optimaliseren. Tot slot kan ik me nu sinds lange tijd ook weer volledig focussen op onze projecten. Alle andere (rand)zaken worden door Van Dorp geregeld en dat werkt erg prettig. Het nog intensiever samenwerken met andere vestigingen voor de realisatie van mooie zwembad projecten is dan ook zeker hetgeen waar we in de toekomst naartoe willen.”

Het resultaat

Van Dorp - KWB heeft afgelopen december het grootste project in haar geschiedenis afgerond: Plopsaqua in Landen - Hannuit. Een klant waar KWB ooit mee gestart is in 2013 en waar steeds nieuwe projecten van binnen komen. Ruud: ”Dit zijn echt de projecten waar ik mijn voldoening en plezier uit haal. Werk waar we een totaalpakket bieden qua waterbehandeling en waar we verantwoordelijk zijn van ontwerp tot en met langdurig onderhoud. We installeren de pompen, filters, het leidingwerk met bijbehorende regeltechniek met als hoofddoel de waterkwaliteit voor grote groepen bezoekers op niveau te krijgen en te houden. We leggen de eerste leidingen in het diepste punt van de bouw en zijn als laatste weer weg. Het uiteindelijke resultaat, een volledig gethematiseerd waterpretpark, dat er echt mag zijn! We hebben hiervoor met zijn allen heel hard voor moeten werken, en in het bijzonder onze monteurs. Zij hebben langdurig (en in Coronatijd zelfs weken aaneengesloten) in België in de kost gezeten om het af te krijgen. Wel met als resultaat een zeer tevreden klant. Zo tevreden dat we momenteel voor dezelfde opdrachtgever aan de gang zijn in Polen en daar komt zelfs nog een 2de opdracht (in Warschau) achteraan.”

Naast Plopsaqua is KWB nog bij veel meer klanten en projecten aan de slag. KWB is ook een mooi project voor recreatiepark Marveld te Groenlo aan het afronden. Ruud: ”Dit is een project waar we samenwerken met de technische dienst op locatie. Het is een mooi vakantiepark, netjes verzorgd en wij zijn daar verantwoordelijk voor het installeren van het grote leidingwerk en pompen voor de uitbreiding van het bestaande zwembad met een wildwaterbaan, glijbanen en een spraypark. Wat dit soort projecten bijzonder maakt is júist de samenwerking met zo’n klant. Je bent daar natuurlijk een jaar lang samen aan het werk en moet met elkaar kunnen lezen en schrijven. We hebben hier een ervaren monteur en een hulpmonteur aan het werk en dat gaat echt top! Deze 2 mannen zijn ook dag en nacht samen en leveren goed werk. Bovendien is dit een mooi voorbeeldproject van een duurzame manier van werken zoals we bij Van Dorp - KWB doen. Op het project zijn watergekoelde pompen geïnstalleerd die de warmte die vrij komt van de pompen weer terugvoeren naar het zwembadwater. Verder wordt het spoelwater van het filter gebruikt om de toiletten in de diverse huisjes mee te spoelen en werken met duurzaam HDPE leidingwerk, eigenlijk het handelsmerk van onze vestiging. Eigenlijk is toepassen van de verschillende duurzaamheidsopties voor ons heel normaal. Toch zouden we dit wel wat meer publiciteit mogen geven zodat dit ook in ‘de markt’ beter bekend wordt.“

Een team met humor, harde werkers en vele projecten in het vooruitzicht. Dit, in samenwerking met andere Van Dorp vestigingen, maakt KWB een aanwinst voor de Van Dorp familie!

 

Vacature zoeken