Terug naar Overzicht

Philips neemt belang in Onelife

Met het Duitse Onelife Health gaat Philips werken aan digitale diensten voor zwangere vrouwen en baby's.

Philips heeft een klein belang genomen in de Duitse start-up Onelife Health. Samen met die onderneming gaat de specialist in zorgtechnologie werken aan digitale diensten gericht op de gezondheid van zwangere vrouwen en pasgeboren baby's, zo werd dinsdag bekendgemaakt. Financiële details werden niet vermeld.

App
In eerste instantie wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de app van Onelife voor zwangere vrouwen en moeders in het eerste levensjaar van hun kind. Via die app kunnen zij gegevens als hun bloeddruk, gewicht en slaappatronen bijhouden en worden ze gewaarschuwd als zich relevante ontwikkelingen voordoen. De gegevens kunnen desgewenst direct worden gedeeld met zorgverleners. De app en dienst zijn een perfecte aanvulling op UGrow, het bestaande digitale service-platform van Philips dat zich richt op zwangerschap en geboorte. De app wordt eerst in Duitsland uitgebracht.

CXA
Het is niet de eerste keer dat Philips een belang neemt in een start-up. Eerder deze maand nam Philips een belang in ziektekostenverzekeraar CXA in Singapore, vorig jaar in het Israelische Sweetch Health, een platform voor diabetespreventie en in 2014 in Image Stream Medical (beeldtechnolgie). "Innovatie is enorm belangrijk voor ons. We steken jaarlijks 1,7 miljard in eigen onderzoek en ontwikkeling. Op die manier ontstaan ook eigen start-ups die zelfstandig werken onder de vleugels van Philips, zoals Digitale Pathologie in Eindhoven en in Best. In het kader van onze open innovatie-aanpak zoeken we daarnaast samenwerking met complementaire bedrijven", zegt een woordvoerder van Philips. "We scouten bedrijven. Net als voetbalclubs, hebben we een netwerk van scouts over heel de wereld die voor ons kijken naar beloftevolle bedrijven. Soms leidt dat tot samenwerking, soms nemen we een minderheidsbelang. Daarmee investeer je in het bedrijf en geef je aan dat je samenwerking aangaat voor langere termijn."

Vacature zoeken

Populaire vacatures