Terug naar Overzicht

Philips vervangt innovatiedirecteur

Een jaar geleden startte Jean Botti bij Philips als innovatie-directeur, om het bedrijf op weg te helpen naar een betere positie in de gezondheidszorg. Hij is nu al vervangen.

Philips heeft per direct Jeroen Tas aangesteld als innovatie-directeur. Zijn voorganger Jean Botti is al vertrokken. De opdracht van nieuwkomer Tas is om Philips verder om te vormen naar een bedrijf dat oplossingen voor gezondheidszorg biedt: niet alleen producten, maar ook de software en diensten. Feitelijk is dat dezelfde opdracht die Botti een jaar terug bij zijn aantreden kreeg.

Botti, afkomstig uit de vliegtuigindustrie, was binnengehaald om Philips te helpen zijn activiteiten in de zorg-ict te vergroten. Bij zijn aantreden zei Botti overtuigd te zijn dat zijn ervaring met digitale transformatie en proces-optimalisatie in de automotive en luchtvaart zouden bijdragen de ambities van Philips om de zorg te personaliseren en industrialiseren.

Waarom Botti na een jaar alweer wordt vervangen, wil het bedrijf niet kwijt. Volgens een woordvoerder was er geen goede match, maar is er met wederzijdse goedkeuring afscheid van elkaar genomen.

De nieuwe innovatiedirecteur Tas werd begin vorig jaar nog benoemd tot directeur van het nieuwe Philips-onderdeel Connected Care & Health Informatics-business; de datatak van de gezondheidstechnologie-activiteiten. Dat onderdeel is inmiddels goed voor 3 van de 16 miljard euro omzet van Philips. In zijn nieuwe functie heeft Tas een groot aantal afdelingen onder zijn hoede, waaronder onderzoek & ontwikkeling, design, medische zaken, duurzaamheid en opkomende bedrijven.

Tas is een echte IT'er. Voor hij toetrad tot de directie van Philips werkte hij vijf jaar in diverse IT-functies voor het bedrijf. Daarvoor richtte hij de Amerikaans-Indiase IT-onderneming Mphasis mede op en in de jaren 90 werkte hij bij de Amerikaanse Citigroup.

Met de benoeming van Tas wil Philips sterker inzetten op de transitie naar een dienstverlenend bedrijf waarbij systemen, slimme apparaten, software en diensten om mensenlevens te verbeteren, centraal staan.

Vacature zoeken

Populaire vacatures