Terug naar Overzicht

“Strukton Worksphere in de markt zetten als dé ‘data-integrator’ met nieuwe diensten en verdienmodellen, dat is mijn ambitie”

De wereld van gebouwen is aan het veranderen. Over onze wereld is een digitale schil komen te liggen.

Dit is de laag van de nieuwste innovaties die de gebouwde omgeving ingrijpend veranderen. Dankzij voortschrijdende digitalisering kunnen we de mooiste uitdagingen aan. Werken met data speelt daarin een belangrijke rol. Als we als Strukton Worksphere meerwaarde willen creëren, moeten we al onze data verbinden en inzetten om zo onze dienstverlening te optimaliseren. Dat vroeg om een nieuwe afdeling Monitoring & Datamanagement, die ik in 2015 mocht opzetten.

Monitoren werd mijn specialisme

Ik heb het bedrijf snel mogen leren kennen als managementtrainee. Na de HTS Werktuigbouwkunde startte ik in 2001 als trainee bij Stork Installatietechniek, wat daarna Strukton Worksphere werd. In anderhalf jaar tijd, iedere drie maanden een andere afdeling en ander project. Later, na het afronden van mijn studie Bedrijfskunde mocht ik het landelijke contractbureau oprichten. Als manager had ik alle contracten van Worksphere en uitbestedingen aan derden onder mijn hoede. En ik zat niet stil. Toen Strukton de PPS-contracten introduceerde, hield ik me vooral bezig met het monitoren van onze dienstverlening via een door ons zelf ontwikkeld monitoringsysteem. Inmiddels ben ik met veel plezier manager van deze afdeling Monitoring & Datamanagement.

“Strukton Worksphere in de markt zetten als dé ‘data-integrator’ met nieuwe diensten en verdienmodellen, dat is mijn ambitie”

Data integrator

Onszelf in de markt zetten als dé ‘data-integrator’ met nieuwe diensten en verdienmodellen, dat is mijn ambitie. Met slimme sensortechnologie verzamelen we tijd- en plaatsonafhankelijk gebouw-, gebruikers- en omgevingsdata is ons Strukton PULSE platform. Zo maken we voorspelbaar onderhoud mogelijk. Ook kunnen we in gebouwbenutting, energiebehoefte en binnenklimaat voorspellen en bijsturen. Zo zorgen voor slimheid, zuinigheid, helderheid, inzicht en gemak voor onze klanten en gebruikers van een gebouw.

Beleving

Het is mijn ambitie om Strukton Worksphere leidend te laten zijn in het verzamelen en analyseren van gebouw-, gebruikers- en omgevingsdata (data driven). Tijd- en plaatsonafhankelijk gebouwen monitoren via moderne technieken en het integreren van verschillende diensten.

Het komt je niet aanwaaien

Strukton is een informeel, open en collegiaal bedrijf met loyale, hardwerkende en innovatieve collega’s. Je krijgt volop kans om initiatieven te ontplooien. Er wordt naar je geluisterd. Men staat open voor goede ideeën en goede discussies. Ik heb nooit gevoeld dat iemand op de rem trapte. Je wordt juist gestimuleerd om nieuwe dingen te bedenken. Natuurlijk moet je het zelf doen en in jezelf investeren, het komt je niet aanwaaien. Plezier, uitdagingen en volop kansen, dat is Strukton Worksphere.

Check alle verhalen & vacatures op de bedrijfspagina van Strukton Worksphere

Vacature zoeken

Populaire vacatures