Terug naar Overzicht

TUE en VDL werken aan bus op mierenzuur

Een studententeam van de TU Eindhoven werkt samen met VDL aan een elektrische bus die rijdt op mierenzuur. In de loop van dit jaar willen ze een installatie daarvoor inbouwen in een twaalf meter lange Citea Electric.

Onlangs presenteerde Team Fast een schaalmodel van een auto op mierenzuur. Deze eenvoudige organische verbinding wordt ter plekke omgezet in waterstof, waar vervolgens een brandstofcel mee wordt gevoed. Als vloeistof is mierenzuur een praktischer en veiliger energiedrager dan waterstof.

Update: Tijdens het event 'The next big step' heeft Team Fast meer details onthuld. Zo gaat het toch geen VDL-bus ombouwen, maar voert het de mierenzuurinstallatie uit als range-extender die tweehonderd kilometer extra actieradius geeft en in een aparte trailer achter de bus komt te hangen. 'Het gaat ons om de techniek. Als je een hele bus of auto om moet bouwen, moet je ook gaan nadenken over het uiterlijk en het aanpassen van het interieur', verklaart een woordvoerder tegenover het Eindhovense universiteitsblad Cursor. 'We willen vooral aantonen dat de techniek werkt en dit zo goed mogelijk kunnen laten zien. In een trailer hebben we zelf de mogelijkheden en ruimte om dit goed te kunnen doen.'

Vacature zoeken

Populaire vacatures

(Junior) Monteur inspectie en ...

Udenhout,Dongen - > 36 uur