Terug naar Overzicht

VDL start eigen productielocatie in VS

VDL Groep heeft een nieuw toeleveringsbedrijf opgericht in de Amerikaanse staat Georgia. VDL Industries Gainesville zal in september 2018 operationeel zijn en op termijn werk verschaffen aan ongeveer 100 medewerkers.

De nieuwe locatie is het zesde VDL-bedrijf in de Verenigde Staten. Tot nu toe waren de belangrijkste markten waar VDL zich in de VS op richt de hightech machinebouw en de automotive. Met VDL Industries Gainesville begint het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven een eigen productielocatie in de VS. VDL Industries Gainesville is een specialist in metaal- en plaatbewerking, robotlassen en assemblage voor klanten die in Amerika zijn gevestigd en voor klanten die de stap naar de Verenigde Staten maken. Voor klanten maakt VDL met dit nieuwe bedrijf, dat een oppervlakte van 13.500 vierkante meter telt, een toeleverketen in de Verenigde Staten mogelijk. Daarmee wordt de relatie met klanten verbeterd waardoor de werkgelegenheid bij VDL-bedrijven in Nederland en andere vestigingen ook verder wordt versterkt.

Vanaf de productiestart zal VDL Industries Gainesville onder meer de volgende activiteiten ontplooien: de productie en/of assemblage van onderdelen voor productielijnen in verschillende industrieën, laadpalen voor elektrische auto’s, stadsmeubilair, chassis voor distributieverkeer, kasten voor railinfra en onderdelen voor sorteercentra. Alle producten die in Gainesville worden geproduceerd, zijn bestemd voor de Amerikaanse markt. De orderportefeuille van ons nieuwe bedrijf is al goed gevuld. “Georgia is een interessante geografische uitvalsbasis voor VDL Groep omdat er in dit gebied veel potentie is om de toeleverketen van klanten voor onze rekening te nemen”, stelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. Rick van Haren is benoemd tot directeur van VDL Industries Gainesville. Hij was directeur van VDL Kunststoffen dat onlangs is verhuisd van Heeze naar Nederweert.

Vacature zoeken

Populaire vacatures

Eerste monteur utiliteit E bij...

Udenhout,Deurne,Dongen - > 36 uur

Monteur beveiliging

Udenhout - > 36 uur