Terug naar Overzicht

Veilig alleen een storingsdienst draaien, Mansveld neemt haar verantwoordelijkheid

Het gaat steeds beter met de arbeidsveiligheid in Nederland. Het aantal ongevallen op de werkvloer daalt. Maar nog altijd gebeuren er ieder jaar ongeveer 220.000 arbeidsongevallen.

De grootste uitdagingen op het gebied van arbeidsveiligheid liggen bij personen die alleen werken. Wat doe je bij een calamiteit, je bent ten slotte alleen. 
 
De veiligheidsrisico’s zijn het grootst bij werknemers die alleen werken in de buitendienst. Je hebt niemand in de directe omgeving waarop je kunt terugvallen en je verplaatst steeds tussen verschillende en vaak onbekende werklocaties. Het is daarom erg belangrijk om maatregelen te treffen om deze risico’s te beperken. De storingsdienstmonteurs van Mansveld Projecten & Services gaan daarom sinds begin dit jaar altijd op pad met een personenalarm met GPS en valdetectie. Mocht er iets mis gaan, waar dan ook, dan wordt er automatisch hulp ingeschakeld. De alarmopvolger heeft dan direct contact via spraak en ziet waar de drager zich bevindt.
 
Mansveld is één van de eerste werkgevers in de installatiebranche die haar werknemers uitrust met een geavanceerd valalarm. Naast het bieden van een vangnet voor haar eigen werknemers, biedt Mansveld sinds kort de dienst ook aan voor haar eigen klanten. De doelstelling is dan ook een veiligere werkomgeving voor iedereen.
 
Steeds meer werkgevers zijn zich ervan bewust dat veiligheid essentieel is en dat je verantwoordelijk bent voor de veiligheid van je werknemers. Het is goed om te zien dat steeds meer werkgevers bezig zijn met veiligheid, ook voordat het te laat is. Veiligheid is tot slot geen luxe maar een prioriteit, aldus de mede-oprichten van SOSvolaris, Jarno Heijting.
 
Over SOSvolaris
SOSvolaris is een innovatieve Eindhovense startup opgericht in 2016, die totaaloplossingen en software biedt op het gebied van mobiele (personen)alarmering en GPS volgsystemen. Samen met Mansveld Projecten & Services heeft SOSvolaris een nieuwsitem gemaakt waarin te zien is hoe je met behulp van slimme technologie en duurzame hardware een veiligere werkomgeving kunt creëren voor medewerkers in de buitendienst. Het item is te zien op zondag 29 April om 17.00 uur in het programma Doe Maar Duurzaam bij RTL Z.
 
Doe Maar Duurzaam is een informatief programma over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche. De herhaling van de uitzending is te zien bij RTL Z op:
Maandag 30 April om 7.30 uur
Woensdag 2 Mei om 10.30 uur
Vrijdag 4 Mei om 13.05 uur
Zaterdag 5 Mei om 16.30 uur 

 

Vacature zoeken

Populaire vacatures

Eerste monteur utiliteit E bij...

Udenhout,Deurne,Dongen - > 36 uur

Monteur beveiliging

Udenhout - > 36 uur