Terug naar Overzicht

VIDEO: Verduurzamen doe je zo! Case: Gemeente 's Hertogenbosch

Kuijpers voert verduurzamingsoperatie uit voor gemeente ’s-Hertogenbosch. De technische aanpassingen, mede mogelijk gemaakt door Kuijpers, moeten per pand leiden tot een aanzienlijke energiebesparing en vermindering van de CO2-uitstoot.


Wil je kennismaken met de mensen van Kuijpers? KLIK HIER

In gesprek met Rob Wouters,  projectleider namens de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Kuijpers voert verduurzamingsoperatie uit voor gemeente ’s-Hertogenbosch. De gemeente 's-Hertogenbosch is in 2019 gestart met het verduurzamen van ruim honderd eigen gebouwen binnen haar gemeentegrenzen. Hieronder vallen onder meer schoolgebouwen, monumentale panden en buurthuizen. De technische aanpassingen, mede mogelijk gemaakt door Kuijpers, moeten per pand leiden tot een aanzienlijke energiebesparing en vermindering van de CO2-uitstoot.

De verduurzamingsoperatie is onderdeel van de ambitie van de gemeente 's-Hertogenbosch om in 2050 geheel energieneutraal te zijn. Eerder al, in 2018 en 2019, heeft Kuijpers in opdracht van deze gemeente in totaal 14.000 m2 bvo verduurzaamd. Dit leidde tot een besparing van veertien kilo CO2 per vierkante meter bvo en een totale reductie van ca. 196 ton CO2. Dit is te vergelijken met de jaarlijkse CO2-opname van 9.800 bomen of de uitstoot van 25 Nederlandse gezinnen op jaarbasis.

Wil je kennismaken met de mensen van Kuijpers? KLIK HIER

Vacature zoeken