Terug naar Overzicht

Werkspot stopt met abonnementen

Eind mei stopt Werkspot.nl met haar betaalde abonnementsvorm voor vaklieden. Een groot deel van de huidige omzet stroom komt nu vanuit deze abonnementen.

Om in de krapte van de Nederlandse markt vakmannen meerwaarde te kunnen bieden als platform, verwijdert Werkspot de financiële drempel.

Arbeidskrapte
Net als het in 2017 geacquireerde zusterbedrijf MyBuilder schaft Werkspot haar abonnementsmodel voor vaklieden af. Vanwege de oververhitte huizenmarkt en de nasleep van de crisis in Nederland – waarbij veel vakmensen de bouwsector hebben verlaten – is het tekort aan vakmannen groot. Om in de krapte van de Nederlandse markt vakmannen meerwaarde te kunnen bieden als platform, verwijdert Werkspot de financiële drempel.

Ronald Egas, CEO: “Dit is een verandering die nu versneld wordt doorgevoerd vanwege de marktsituatie. Bij ons zusterbedrijf in het Verenigd Koninkrijk MyBuilder leidde dit tot een verdubbeling van het aantal actieve vakmannen. Om de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen voeren we tegelijkertijd strengere kwaliteitseisen door.“

Netwerk
Met de verandering van het verdienmodel, moet deze omzet terugvloeien uit het gebruik van een veel breder netwerk van vaklieden, stelt Egas. “Om het netwerk van vaklieden verder uit te bouwen moet het online acquireren van werk net zo makkelijk zijn als dat je het werk via via verkrijgt. Mond-tot-mond reclame is nu nog de grootste concurrent voor alle online aanbieders. Minder dan 10 procent van de klussen wordt online geplaatst en de klusmarkt is daarmee een van de laatste markten die nog online zal gaan.”

Werkspot.nl is een site die vakman en klus bij elkaar brengt. Het concept achter Werkspot is eenvoudig. Consumenten plaatsen een klus waarop vakmensen reageren. Consumenten kiezen een vakman op basis van offertes en reviews over deze vakmannen.

Vacature zoeken

Populaire vacatures

Eerste monteur utiliteit E bij...

Udenhout,Deurne,Dongen - > 36 uur

Monteur beveiliging

Udenhout - > 36 uur